Boller Brød Buffeter Dessert Natmad Pizza Dressinger Forretter Frokost Hovedretter Kager Salat
Kolde drikke Morgenmad brunch Pålæg Saucer Smørebrød Suppe Sushi Varme drikke Diverse
 
 
Opskrifter - Sjove billeder
 
 
Nyeste opskrifter:
Braiseret, grillet grisenakke med rabarberchutney,
Brunkål med sprængt flæsk
Bruschetta med skinkemignon
Kylling i tomat
Burgere med krebinetter og mango chutney
Cajun skinkeschnitzler med pastasauce
Californisk skinke med coleslaw
Carpaccio af Filet Royal med mizuna og radiser
Chilimedaljoner med grøntsagssalat og grøn pasta
Chili-ruller på spid
Citrondampet skinkemignon med grøn bulgur
Citronglaseret svinekam med speltsalat
Confit af nakkefilet med spæde grøntsager og senne
Dansk Box
Dild-kødboller med persillerødder
Dolmere med bulgurpilaf
Dybstegte wokstrimler med thailandsk agurkesalat o
Engelsk steg af skinkeculotte
Et skud fra hoften
Fadkoteletter i sur-sød sauce
Fars med tørrede morkler i grøntbouillon med sønde
Farsbrød med bagte løg og kartofler
Farsterrine med aubergine og tomat
Carpaccio af skinkemignon med kapersvinaigrette og
1-2-3 Julemørbrad
 
 
Tilføj din egen opskrift
 
 
Alle opskrifter
 
 
Udvalgte opskrifter:
Æggekage
Kylling i cola
Jongo Bajer
Tunmousse
Chokoladekage
Farmors leverpostej
Farserede porrer
Flæskesteg af nakkekam
Frugtsalat
Fyldte squash
Stegte æbler
Farserede udbenede poussiner
Kylling med fennikel
Flutes med persille
Skinkeschnitzler med lynstegte grøntsager
Grillstegte kyllingelår
Frikadeller med stuvet spinat
Karbonader med stuvede ærter og gulerødder
Stegt flæsk med persillesovs
Boller i karry
Chili con carne
Frikadeller
Lasagne
Lakseroulade
Banankage
Lækker kage


Gammeldags gule ærter - Dejlig opskrift - Gode opskrifter

God opskrift - dejlig mad

Gammeldags gule ærter

Kategori: Hovedretter
Antal: 10
Tilføjet af: Rolf
Kilde: www.svinegodt.dk
 
Ingredienser: 1,3 kg sprængt svinebryst, kogestykke
1 kg sprængt nakkefilet
500 g medisterpølse
½ kg flækkede gule ærter
4-6 kviste frisk timian
suppevisk af porretop og 1 bundt persille
10 peberkorn
200 g små skalotteløg eller perleløg
5-6 gulerødder, ca. 400
Bring ærter og 1 l vand langsomt i kog. Tilsæt timian og kog ærterne møre ca. 45 minutter, se kogetiden på emballagen. Fjern timianen og pisk ærterne godt igennem, hvis suppen skal være grov eller kom ærterne i food processor, blender eller gnid dem gennem en grovmasket si.

Kom svinebryst og nakkefilet i en gryde med ca. 2 liter vand, så det dækker kødet. Bring det i kog. Skum suppen og tilsæt suppevisk, salt og peberkorn. Kog svinebrystet ca. 1½ time, nakkefileten 2 timer under låg ved svag varme. Kog medisterpølsen med de sidste 15 minutter. Tag kødet op. Si suppen og kom den i en gryde. Skær grøntsagerne i mindre stykker, løgene må gerne være hele og kog dem i lidt af den siede suppe. Kom ærtepureen i resten af suppen, tilsæt grøntsagerne med suppen de er kogt i - til konsistensen er passende. Varm det igennem og smag til med salt, peber og timian.

Skær kødet i tynde skiver og pølsen i 4-5 cm stykker.



Tips

Andendags gule ærter bliver tættere i konsistensen og fyldigere i smagen.
Hvis suppen laves til færre personer kan man nøjes med nakkefilet eller svinebryst.
En lidt hurtigere udgave kan laves med "Møllerens gule ærter", hvor ærterne drysses i suppen og koger i 5 minutter
Man kan tilsætte et par dråber eddike til suppen i tallerkenen, så bliver den tykkere i konsistensen.

Husk at du er meget velkommen til selv at tilføje en god opskrift :)

Hvis du har en hjemmeside må du også gerne linke til http://opskrifter.positivt.dk
Du er også velkommen til at linke til de enkelte opskrifter :)

Ekstra info generelt om mad:

Hvad består maden af?

Maden består af forskellige stoffer, der opdeles i hovedgrupper efter deres kemiske sammensætning og funktion. Fire grupper giver energi: Protein, fedt, kulhydrat og alkohol. Kroppen forbrænder disse stoffer i forbindelse med fordøjelsen. Nogle af disse stoffer bruges også som byggesten til opbygning og vedligeholdelse af kroppen. Det gælder protein og i nogen grad fedt og kulhydrat.
Derudover har kroppen brug for vitaminer og mineraler. Fælles for vitaminer og mineraler er, at de skal bruges i relativt små mængder. Vitaminer og en del af mineralerne er nødvendige for at livsvigtige processer i kroppen kan finde sted. Mineraler er desuden vigtige byggesten i bl. a. knogler og blod. Endelig indeholder kroppen store mængder vand - op mod 70% - der indgår i kroppens forskellige væv, og bruges i kroppens transportsystemer, såsom blod, lymfe og cellevæske.
Kilde: svinegodt.dk
Billig køkkenmaskiner

 
 
Smart tøj
Lav din egen t-shirt
Design dit eget tøj
Lav din egen trøje
Design din egen hættetrøje
Lav dit eget undertøj


Lav dine egne

Salg af smykker

Positivt.dk - Kontakt: admin(a)positivt.dk © Rolf R Hansen
Festmad eller Hverdagsmad - Brunch, Buffeter, Frokost, Madpakker, Forretter, Hovedretter, Dessert og meget mere :) Smørrebrød Pålæg Forretter Sushi Hovedretter Suppe Diverse Tilbehør Dressing - Dressinger Saucer Salater Varm Dessert Kold Dessert Grød og Vælling Natmad Varme Drikke Kolde drikke Brød boller og kiks Kager i form Kager Kage tilbehør Småkager Konditori Slik Chips / Snacks Syltning Grundopskrifter Diverse