Boller Brød Buffeter Dessert Natmad Pizza Dressinger Forretter Frokost Hovedretter Kager Salat
Kolde drikke Morgenmad brunch Pålæg Saucer Smørebrød Suppe Sushi Varme drikke Diverse
 
 
Opskrifter - Sjove billeder
 
 
Nyeste opskrifter:
Braiseret, grillet grisenakke med rabarberchutney,
Brunkål med sprængt flæsk
Bruschetta med skinkemignon
Kylling i tomat
Burgere med krebinetter og mango chutney
Cajun skinkeschnitzler med pastasauce
Californisk skinke med coleslaw
Carpaccio af Filet Royal med mizuna og radiser
Chilimedaljoner med grøntsagssalat og grøn pasta
Chili-ruller på spid
Citrondampet skinkemignon med grøn bulgur
Citronglaseret svinekam med speltsalat
Confit af nakkefilet med spæde grøntsager og senne
Dansk Box
Dild-kødboller med persillerødder
Dolmere med bulgurpilaf
Dybstegte wokstrimler med thailandsk agurkesalat o
Engelsk steg af skinkeculotte
Et skud fra hoften
Fadkoteletter i sur-sød sauce
Fars med tørrede morkler i grøntbouillon med sønde
Farsbrød med bagte løg og kartofler
Farsterrine med aubergine og tomat
Carpaccio af skinkemignon med kapersvinaigrette og
1-2-3 Julemørbrad
 
 
Tilføj din egen opskrift
 
 
Alle opskrifter
 
 
Udvalgte opskrifter:
Æggekage
Kylling i cola
Jongo Bajer
Tunmousse
Chokoladekage
Farmors leverpostej
Farserede porrer
Flæskesteg af nakkekam
Frugtsalat
Fyldte squash
Stegte æbler
Farserede udbenede poussiner
Kylling med fennikel
Flutes med persille
Skinkeschnitzler med lynstegte grøntsager
Grillstegte kyllingelår
Frikadeller med stuvet spinat
Karbonader med stuvede ærter og gulerødder
Stegt flæsk med persillesovs
Boller i karry
Chili con carne
Frikadeller
Lasagne
Lakseroulade
Banankage
Lækker kage


Braiseret, grillet grisenakke med rabarberchutney, - Dejlig opskrift - Gode opskrifter

God opskrift - dejlig mad

Braiseret, grillet grisenakke med rabarberchutney,

Kategori: Hovedretter
Antal: 4
Tilføjet af: Rolf
Kilde: www.svinegodt.dk
 
Ingredienser: 1 nakkefilet skåret igennem på langs, ca. 1 kg
kødsnor
salt og peber
1 spsk olie
1 persillerod
2 skalotteløg
1 kvist rosmarin
2 laurbærblade
3 cm frisk ingefær
½ hvidløg
½-1 grøn chili
1½-2 dl hvidvin
1 spsk olie

Rabarberchutney
3-4 sto
Nakkefilet
Bed slagteren om at dele en nakkefilet igennem på langs, så der bliver to ens lange stykker på størrelse med en tyk mørbrad.



Snør det ene stykke kød, så det kan skæres i ensartede runde skiver ved servering.



Krydr kødet med salt og peber. Varm olien i en gryde ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider. Tilsæt persillerod og løg i skiver samt rosmarin, laurbærblade, et stykke skrællet ingefær på størrelse med en valnød skåret midt igennem, ½ gennemskåret hvidløg og chili skåret igennem på langs evt. med kerner. Vend det rundt i olien i gryden og tilsæt vin. Lad noget af vinen fordampe, inden der hældes vand ved, så det står 1/3 op om kødet. Læg låg på. Tilbered kødet ved svag varme til det er mørt - ca. 1 time. Vend det jævnligt.
Lad kødet køle ned. Gem det i køleskab evt. til næste dag.
Fjern kødsnoren. Skær en tynd skive af enderne af kødet, så snitfladen bliver lige. Skær kødet i 2-3 cm tykke skiver og smør dem med lidt olie. Grill skiverne på en varm grill til kødet har fået grillstriber og er blevet gennemvarmt.

Rabarberchutney
Hak løgene og svits dem med sennepsfrø i olien i en gryde. De må ikke tage farve. Skru ned til svag varme, læg låg på og lad løgene blive meget bløde. Tilsæt krydderierne og efter et par minutter rabarberstilke skåret i små tern. Lad det koge 5-10 minutter. Smag til med salt, peber, sukker og eddike til det har en sursød smag. Vend abrikoser i små tern i. Kom chutneyen på glas og gem den i køleskab - gerne i nogle dage.

Spidskål
Hæld tykmælken til afdrypning i et kaffefilter mindst nogle timer i forvejen, evt. natten over i køleskab.
Snit spidskålen fint eller groft alt efter hvad man bedst kan lide. Dryp citronsaft, salt og peber på spidskålen ½ time før servering, så kålen falder lidt sammen.
Rist spidskommen på en tør pande og knus dem i en morter.
Rør tykmælken med revet hvidløg, smag til med spidskommen, salt og peber. Tilsæt evt. piskefløde eller vand til konsistensen er lind. Vend spidskålen i.

Salat
Kog kartoflerne knapt møre i saltet vand, evt. med løvstikke - se foto.



Skær kartoflerne igennem og vend dem i lidt olie. Grill kartoflerne.
Grill de hele hvidløg med top.
Rør dressingen af sennep, balsamico, farin, olie og ½ spsk vand og smag til med salt og peber.
Vend til sidst salat, kartofler og hvidløg i dressingen.

Øl- og vinforslag
Mørk øl, fx Chimay - serveringstemperatur ca. 10 grader. Kraftig rødvin uden garvesyre fra Algier, Marokko, Libanon eller Sydfrankrig, fx Languedoc eller Côtes du Rhône - serveringstemperatur ca. 15 grader.


Tips


Køber man en hel nakkefilet, kan resten af nakkefileten bruges til helstegning, i tern til sammenkogte retter eller til små nakkekoteletter. Nakkefileten mod boven har størst kødindhold, mens nakkefileten mod rygbenet har mere fedt mellem musklerne.
Chutneyen kan tilberedes med æbler, tomater eller blommer i stedet for rabarber.
Lav chutney nogle dage i forvejen. Den har godt af at trække. Den kan holde sig i flere uger i køleskab.
I stedet for tykmælk kan bruges græsk yoghurt.
I stedet for friske hvidløg med top kan bruges forårsløg.

Husk at du er meget velkommen til selv at tilføje en god opskrift :)

Hvis du har en hjemmeside må du også gerne linke til http://opskrifter.positivt.dk
Du er også velkommen til at linke til de enkelte opskrifter :)

Ekstra info generelt om mad:

Øko-forbrugere er bare sundere

Undersøgelser fra Tyskland og England peger på, at økologiske forbrugere har en sunderere sammensætning af deres kost og samtidig færre udgifter til tobak og alkohol end andre.

"Inkarnerede økologiske forbrugere drikker måske mindre alkohol, mange ryger ikke, men dyrker til gengæld motion, og det at spise økologisk indgår som en del af deres generelt sundere livsstil", siger forskningsprofessor i forbrugeradfærd på Handelshøsjskolen i København, Suzanne Beckmann, der for tiden er ansat som strategisk planlægningsdirektør i reklamebureauet Saatchi & Saatchi.

Sundhed er netop den hyppigste årsag til at købe økologisk mad. "Vi ved jo, at hvis vi spiser konventionelle landbrugsprodukter, får vi helt sikkert tygget nogle pesticider, stråforkortere og andre vækstregulerende midler i os", siger læge dr. med Peter Marckmann.

Der blev i 1999 fundet stråforkortere i 64 ud af 77 danske kornprøver, og mens der sjældent er rester af sprøjtemidler på økologisk frugt og grønt, er der generelt rester af pesticider i omkring en tredjedel af prøverne af frugt og grønt, hyppigst i udenlandsk frugt og grønt. Men forskerne konkluderer, at mængderne er så små, at de er uskadelige.

Sundere eller ej, hvis vi føler os tryggere ved vores mad, kan det have betydning for vores helbred. Selv om eksperterne siger, at maden er ufarlig, så kan folk alligevel have en fornemmelse af, at det er kunstigt og forkert at have f.eks. tilsætningsstoffer i maden.

For økologiske produkter taler:

Økologiske planteprodukter - især bladgrøntsager - har et højere indhold af tørstof og har tendens til et højere indhold af C-vitamin og et lavere af nitrat.

Økologiske fødevarer kan medvirke til en lavere forekomst af fødevareallergi, fordi de indeholder færre tilsætningsstoffer.

Der er færre antibiotika-resistente bakterier i økologiske slagtekyllinger og malkekvæg, viser upublicerede tal.
Kilde: Helsenyt.com
Billig køkkenmaskiner

 
 
Smart tøj
Lav din egen t-shirt
Design dit eget tøj
Lav din egen trøje
Design din egen hættetrøje
Lav dit eget undertøj


Lav dine egne

Salg af smykker

Positivt.dk - Kontakt: admin(a)positivt.dk © Rolf R Hansen
Festmad eller Hverdagsmad - Brunch, Buffeter, Frokost, Madpakker, Forretter, Hovedretter, Dessert og meget mere :) Smørrebrød Pålæg Forretter Sushi Hovedretter Suppe Diverse Tilbehør Dressing - Dressinger Saucer Salater Varm Dessert Kold Dessert Grød og Vælling Natmad Varme Drikke Kolde drikke Brød boller og kiks Kager i form Kager Kage tilbehør Småkager Konditori Slik Chips / Snacks Syltning Grundopskrifter Diverse