Boller Brød Buffeter Dessert Natmad Pizza Dressinger Forretter Frokost Hovedretter Kager Salat
Kolde drikke Morgenmad brunch Pålæg Saucer Smørebrød Suppe Sushi Varme drikke Diverse
 
 
Opskrifter - Sjove billeder
 
 
Nyeste opskrifter:
Braiseret, grillet grisenakke med rabarberchutney,
Brunkål med sprængt flæsk
Bruschetta med skinkemignon
Kylling i tomat
Burgere med krebinetter og mango chutney
Cajun skinkeschnitzler med pastasauce
Californisk skinke med coleslaw
Carpaccio af Filet Royal med mizuna og radiser
Chilimedaljoner med grøntsagssalat og grøn pasta
Chili-ruller på spid
Citrondampet skinkemignon med grøn bulgur
Citronglaseret svinekam med speltsalat
Confit af nakkefilet med spæde grøntsager og senne
Dansk Box
Dild-kødboller med persillerødder
Dolmere med bulgurpilaf
Dybstegte wokstrimler med thailandsk agurkesalat o
Engelsk steg af skinkeculotte
Et skud fra hoften
Fadkoteletter i sur-sød sauce
Fars med tørrede morkler i grøntbouillon med sønde
Farsbrød med bagte løg og kartofler
Farsterrine med aubergine og tomat
Carpaccio af skinkemignon med kapersvinaigrette og
1-2-3 Julemørbrad
 
 
Tilføj din egen opskrift
 
 
Alle opskrifter
 
 
Udvalgte opskrifter:
Æggekage
Kylling i cola
Jongo Bajer
Tunmousse
Chokoladekage
Farmors leverpostej
Farserede porrer
Flæskesteg af nakkekam
Frugtsalat
Fyldte squash
Stegte æbler
Farserede udbenede poussiner
Kylling med fennikel
Flutes med persille
Skinkeschnitzler med lynstegte grøntsager
Grillstegte kyllingelår
Frikadeller med stuvet spinat
Karbonader med stuvede ærter og gulerødder
Stegt flæsk med persillesovs
Boller i karry
Chili con carne
Frikadeller
Lasagne
Lakseroulade
Banankage
Lækker kage


Fars med tørrede morkler i grøntbouillon med sønde - Dejlig opskrift - Gode opskrifter

God opskrift - dejlig mad

Fars med tørrede morkler i grøntbouillon med sønde

Kategori: Hovedretter
Antal: 4
Tilføjet af: Rolf
Kilde: www.svinegodt.dk
 
Ingredienser: 250 g hakket svinekød, ca. 6 % fedt
4-6 tørrede morkler eller andre tørrede svampe, 5g
10 g smør
½ løg
¾ tsk salt
1/8 tsk peber
1 æg
1 spsk hvedemel
¾ dl mælk
4 portionsforme a ca. 1-1½ dl

Bouillon
2-4 tørrede morkler eller andre tørrede sv
Læg svampene, både dem til farsen og dem til bouillonen, i blød efter anvisningen på pakken. Dryp dem godt af.

Hak halvdelen af svampene groft. Hak løget. Lad smørret blive gyldent på en pande og rist løg og svampe. Afkøl blandingen.
Rør kødet med salt, peber, æg og mel. Tilsæt mælken. Vend løg og svampe i.
Fyld farsen i formene og sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til farsen er gennemstegt/gennembagt.

Varm olien i en gryde. Rist hele svampe i 2 minutter og brun samtidig det halve løg på skærefladen. Skær guleroden i 3-4 stykker og tilsæt den sammen med, hvidløg, porretop og nellike - vend det i olien et øjeblik. Tilsæt ca. ¾ liter vand og kog grøntsagerne møre, så de afgiver smag. Smag til med salt. Si bouillonen. Gem morkler og gulerodsstykker.

Kog risene i 2 dl vand i ca. 30-45 minutter. Tilsæt rosiner og hakkede, kogte gulerodsstykker. Smag til med salt. Fyld den varme ris i portionsforme fx æggebægre og lad dem blive kolde før servering.

Del kålblade og jordskokker i passende stykker. Skær porrer i ringe, løg i kvarte og hvidløg i tynde skiver. Skær den gule skal af ¼ citron med en kartoffelskræller. Kog det hele i en gryde med så meget vand, at det kun lige dækker grydens bund. Tag grøntsagerne op og server dem i bouillonen sammen med morkler og lidt revet citronskal.




Tips

Bouillonen kan smages til med krydderier som timian, bouillonterning eller friske krydderurter efter smag.
Farsen kan bages ved lavere temperaturer, hvis ovnen samtidig skal bruges til noget andet. Stik i farsen - når kødsaften er klar, er farsen gennembagt. Bruges et stegetermometer skal centrumtemperaturen være 75 grader.
Farsen kan også formes til 8 kødboller med en spiseske. Kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter.

Husk at du er meget velkommen til selv at tilføje en god opskrift :)

Hvis du har en hjemmeside må du også gerne linke til http://opskrifter.positivt.dk
Du er også velkommen til at linke til de enkelte opskrifter :)

Ekstra info generelt om mad:

Øko-forbrugere er bare sundere

Undersøgelser fra Tyskland og England peger på, at økologiske forbrugere har en sunderere sammensætning af deres kost og samtidig færre udgifter til tobak og alkohol end andre.

"Inkarnerede økologiske forbrugere drikker måske mindre alkohol, mange ryger ikke, men dyrker til gengæld motion, og det at spise økologisk indgår som en del af deres generelt sundere livsstil", siger forskningsprofessor i forbrugeradfærd på Handelshøsjskolen i København, Suzanne Beckmann, der for tiden er ansat som strategisk planlægningsdirektør i reklamebureauet Saatchi & Saatchi.

Sundhed er netop den hyppigste årsag til at købe økologisk mad. "Vi ved jo, at hvis vi spiser konventionelle landbrugsprodukter, får vi helt sikkert tygget nogle pesticider, stråforkortere og andre vækstregulerende midler i os", siger læge dr. med Peter Marckmann.

Der blev i 1999 fundet stråforkortere i 64 ud af 77 danske kornprøver, og mens der sjældent er rester af sprøjtemidler på økologisk frugt og grønt, er der generelt rester af pesticider i omkring en tredjedel af prøverne af frugt og grønt, hyppigst i udenlandsk frugt og grønt. Men forskerne konkluderer, at mængderne er så små, at de er uskadelige.

Sundere eller ej, hvis vi føler os tryggere ved vores mad, kan det have betydning for vores helbred. Selv om eksperterne siger, at maden er ufarlig, så kan folk alligevel have en fornemmelse af, at det er kunstigt og forkert at have f.eks. tilsætningsstoffer i maden.

For økologiske produkter taler:

Økologiske planteprodukter - især bladgrøntsager - har et højere indhold af tørstof og har tendens til et højere indhold af C-vitamin og et lavere af nitrat.

Økologiske fødevarer kan medvirke til en lavere forekomst af fødevareallergi, fordi de indeholder færre tilsætningsstoffer.

Der er færre antibiotika-resistente bakterier i økologiske slagtekyllinger og malkekvæg, viser upublicerede tal.
Kilde: Helsenyt.com
Billig køkkenmaskiner

 
 
Smart tøj
Lav din egen t-shirt
Design dit eget tøj
Lav din egen trøje
Design din egen hættetrøje
Lav dit eget undertøj


Lav dine egne

Salg af smykker

Positivt.dk - Kontakt: admin(a)positivt.dk © Rolf R Hansen
Festmad eller Hverdagsmad - Brunch, Buffeter, Frokost, Madpakker, Forretter, Hovedretter, Dessert og meget mere :) Smørrebrød Pålæg Forretter Sushi Hovedretter Suppe Diverse Tilbehør Dressing - Dressinger Saucer Salater Varm Dessert Kold Dessert Grød og Vælling Natmad Varme Drikke Kolde drikke Brød boller og kiks Kager i form Kager Kage tilbehør Småkager Konditori Slik Chips / Snacks Syltning Grundopskrifter Diverse