Ingredienser: 500 g hakket svinekød, ca. 10% fedt
½ tsk salt
½ tsk peber
1 spsk frisk timian eller 1 tsk tørret
1 æg
2-3 fed hvidløg eller 1 løg
1 dl mel, 60 g
2 dl vand eller bouillon
3 skiver back bacon
Bagte kartofler og løg
4 bagekartofler
4 mellemst |
Rør kødet med salt. Tilsæt peber, timian, æg, presset hvidløg eller revet løg og derefter melet. Rør til sidst væsken i og stil farsen i køleskab indtil grøntsagerne er gjort i stand. Rør evt. farsen med lidt mere væske, hvis den er for fast. Læg den midt i en bradepande. Dæk kødet med baconskiver. Tænd ovnen på 200 grader.
Skrub kartoflerne. Løg og kartofler skæres igennem og lægges med snitfladen opad rundt om farsen. Snitfladerne pensles med olie og drysses med salt og evt. timianblade. Bradepanden stilles i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad retten stå i 50-60 minutter. Check evt. med en kødnål at kødet er gennemstegt. Kødsaften skal være klar.
Tips
Farsen kan varieres ved tilsætning af: friskhakkede krydderurter, groftrevne gulerødder og selleri samt porrer i skiver og letristede champignon. |