Boller Brd Buffeter Dessert Natmad Pizza Dressinger Forretter Frokost Hovedretter Kager Salat
Kolde drikke Morgenmad brunch Plg Saucer Smrebrd Suppe Sushi Varme drikke Diverse
 
 
Opskrifter - Sjove billeder
 
 
Nyeste opskrifter:
Braiseret, grillet grisenakke med rabarberchutney,
Brunkål med sprængt flæsk
Bruschetta med skinkemignon
Kylling i tomat
Burgere med krebinetter og mango chutney
Cajun skinkeschnitzler med pastasauce
Californisk skinke med coleslaw
Carpaccio af Filet Royal med mizuna og radiser
Chilimedaljoner med grøntsagssalat og grøn pasta
Chili-ruller på spid
Citrondampet skinkemignon med grøn bulgur
Citronglaseret svinekam med speltsalat
Confit af nakkefilet med spæde grøntsager og senne
Dansk Box
Dild-kødboller med persillerødder
Dolmere med bulgurpilaf
Dybstegte wokstrimler med thailandsk agurkesalat o
Engelsk steg af skinkeculotte
Et skud fra hoften
Fadkoteletter i sur-sød sauce
Fars med tørrede morkler i grøntbouillon med sønde
Farsbrød med bagte løg og kartofler
Farsterrine med aubergine og tomat
Carpaccio af skinkemignon med kapersvinaigrette og
1-2-3 Julemørbrad
 
 
Tilfj din egen opskrift
 
 
Alle opskrifter
 
 
Udvalgte opskrifter:
ggekage
Kylling i cola
Jongo Bajer
Tunmousse
Chokoladekage
Farmors leverpostej
Farserede porrer
Flskesteg af nakkekam
Frugtsalat
Fyldte squash
Stegte bler
Farserede udbenede poussiner
Kylling med fennikel
Flutes med persille
Skinkeschnitzler med lynstegte grntsager
Grillstegte kyllingelr
Frikadeller med stuvet spinat
Karbonader med stuvede rter og gulerdder
Stegt flsk med persillesovs
Boller i karry
Chili con carne
Frikadeller
Lasagne
Lakseroulade
Banankage
Lkker kage


Flæskesteg af nakkekam med sprød svær - Dejlig opskrift - Gode opskrifter

God opskrift - dejlig mad

Flæskesteg af nakkekam med sprød svær

Kategori: Hovedretter
Antal: 8
Tilfjet af: Rolf
Kilde: svinegodt.dk
 
Ingredienser: 1,5-2 kg nakkekam
1-1½ spsk groft salt
evt. laurbærblade

Sauce
4-6 dl sky fra nakkekammen, bouillon, fond, vin eller sky fra stegeben
2 spsk hvedemel eller 3 spsk majsstivelse
salt og peber
evt. kulør

Gammeldags rødkål
½-1 lille rødkål, ca
Bed slagteren ridse sværen helt ned til kødet med ½ cm´s mellemrum - men uden at ridse i kødet. Har slagteren ridset stegen, så gå den efter. Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Stik evt. også et par laurbærblade ned mellem sværene. Brug så lille en bradepande som muligt, så bliver skyen bedst. Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Læg sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen, hvor den er tyndest, for at få sværen til at ligge helt vandret. Hæld ½-¾ l vand i bradepanden, hvis der ønskes sauce.

Sæt bradepanden med stegen i den nederste del af en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå 2-2½ time. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 80 grader, så er stegen færdig.

Sauce
Si skyen op i en gryde, lad den stå et øjeblik og skum så overfladen fri for fedt. Supplér evt. skyen med bouillon, fond eller vin. Ryst vand og hvedemel fri for klumper i en melryster eller udrør majsstivelse i vand.

Kog skyen og tilsæt jævningen i en tynd stråle under konstant omrøring. Saucen skal herefter koge ca. 5 minutter, hvis der er brugt mel og 3 minutter, hvis der er brugt majsstivelse.

Smag til med salt og peber og tilsæt evt. kulør.
Gammeldags rødkål
Snit kålen fint og svits den i smør i en gryde. Tilsæt eddike når kålen er faldet lidt sammen. Kog ved kraftig varme nogle minutter uden låg. Tilsæt ribssaft og 1 tsk salt og læg låg på gryden. Kog kålen ved svag varme i ca. 1 time. Smag til med sukker og evt. mere salt.

Brunede kartofler
Kog kartoflerne og pil dem evt. dagen i forvejen. Hæld varmt vand over kolde kartofler og lad dem stå i 5-10 minutter. Hæld vandet fra.

Smelt sukkeret på panden til det er lysebrunt. Tilsæt smør og derefter kartoflerne. Skru evt. ned for varmen så karamellen ikke bliver for mørk. Bliver der skruet for meget ned, bliver karamellen stiv og vil ikke sætte sig på kartoflerne.

Vend forsigtigt kartoflerne hele tiden til de bliver pænt lysebrune over det hele.






Tips

En nakkekam på 1 kg eller 3 kg steges på samme måde. Stegetiden er også 2-2½ time
Nakkekam - stegt ved lavtemperatur - Det er nødvendigt at bruge et stegetermometer, da stegetiden varierer meget fra ovn til ovn. Gør stegen klar som beskrevet ovenfor. Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Stil den nederst i en kold ovn. Tænd ovnen på 100 grader. Når centrumtemperaturen er 65 grader, skrues ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen når 80 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk


Husk at du er meget velkommen til selv at tilfje en god opskrift :)

Hvis du har en hjemmeside m du ogs gerne linke til http://opskrifter.positivt.dk
Du er ogs velkommen til at linke til de enkelte opskrifter :)

Ekstra info generelt om mad: Magert kd indeholder lige s mange af de livsvigtige vitaminer og mineraler som fedt kd.
Billig kkkenmaskiner

 
 
Smart tj
Lav din egen t-shirt
Design dit eget tj
Lav din egen trje
Design din egen httetrje
Lav dit eget undertj


Lav dine egne

Salg af smykker

Positivt.dk - Kontakt: admin(a)positivt.dk © Rolf R Hansen
Festmad eller Hverdagsmad - Brunch, Buffeter, Frokost, Madpakker, Forretter, Hovedretter, Dessert og meget mere :) Smrrebrd Plg Forretter Sushi Hovedretter Suppe Diverse Tilbehr Dressing - Dressinger Saucer Salater Varm Dessert Kold Dessert Grd og Vlling Natmad Varme Drikke Kolde drikke Brd boller og kiks Kager i form Kager Kage tilbehr Smkager Konditori Slik Chips / Snacks Syltning Grundopskrifter Diverse