Boller Brød Buffeter Dessert Natmad Pizza Dressinger Forretter Frokost Hovedretter Kager Salat
Kolde drikke Morgenmad brunch Pålæg Saucer Smørebrød Suppe Sushi Varme drikke Diverse
 
 
Opskrifter - Sjove billeder
 
 
Nyeste opskrifter:
Braiseret, grillet grisenakke med rabarberchutney,
Brunkål med sprængt flæsk
Bruschetta med skinkemignon
Kylling i tomat
Burgere med krebinetter og mango chutney
Cajun skinkeschnitzler med pastasauce
Californisk skinke med coleslaw
Carpaccio af Filet Royal med mizuna og radiser
Chilimedaljoner med grøntsagssalat og grøn pasta
Chili-ruller på spid
Citrondampet skinkemignon med grøn bulgur
Citronglaseret svinekam med speltsalat
Confit af nakkefilet med spæde grøntsager og senne
Dansk Box
Dild-kødboller med persillerødder
Dolmere med bulgurpilaf
Dybstegte wokstrimler med thailandsk agurkesalat o
Engelsk steg af skinkeculotte
Et skud fra hoften
Fadkoteletter i sur-sød sauce
Fars med tørrede morkler i grøntbouillon med sønde
Farsbrød med bagte løg og kartofler
Farsterrine med aubergine og tomat
Carpaccio af skinkemignon med kapersvinaigrette og
1-2-3 Julemørbrad
 
 
Tilføj din egen opskrift
 
 
Alle opskrifter
 
 
Udvalgte opskrifter:
Æggekage
Kylling i cola
Jongo Bajer
Tunmousse
Chokoladekage
Farmors leverpostej
Farserede porrer
Flæskesteg af nakkekam
Frugtsalat
Fyldte squash
Stegte æbler
Farserede udbenede poussiner
Kylling med fennikel
Flutes med persille
Skinkeschnitzler med lynstegte grøntsager
Grillstegte kyllingelår
Frikadeller med stuvet spinat
Karbonader med stuvede ærter og gulerødder
Stegt flæsk med persillesovs
Boller i karry
Chili con carne
Frikadeller
Lasagne
Lakseroulade
Banankage
Lækker kage


Pollo con arroz - Kylling med ris - Dejlig opskrift - Gode opskrifter

God opskrift - dejlig mad

Pollo con arroz - Kylling med ris

Kategori: Hovedretter
Antal: 4
Tilføjet af: Rolf
Kilde: www.kalu.dk
 
Ingredienser: 1 frilandskylling 1,3 – 1,6 kg
3-4 tomater
1 peberfrugt
1-3 chili efter smag og styrke
1 stort løg
4-5 fed hvidløg
3 dl hvidvin eller sherry
5 dl hønsebouillon
2-3 laurbærblade
olivenolie til stegning
½ g safran
1 tsk sød paprika
s
Kyllingen skæres i mundrette stykker: brysterne løsnes fra skroget og deles i 4-5 stykker hver, vingerne skæres over og lårene deles i overlår og underlår som skæres hver i 2 stykker. Skroget og skindet kan bruges til at koge en fond (se opskrift hønsefond).
Det hele brunes i en dyb pande. I Spanien har man specielle rispander, formet næsten som en wok, som er velegnet til denne ret, men en wok eller en dyb sauterpande kan bruges.
Kødet krydres med salt og peber og stilles til side.
Tomaterne flåes og alle grøntsager skæres i meget små tern. Safranen opblødes i 2 spsk kogende vand.
Løg, hvidløg, chili og peberfrugter svitses i lidt olie. Når de er bløde og svag gyldne tilsættes de hakkede tomater, laurbærblade, safran, paprika, vin og fond. Det hele koges op og til sidst lægges kødet tilbage i gryden. Koges til kyllingestykkerne er næsten møre, 5-10 minutter.
Risen tilsættes. Der skal være tre gange så meget væde som ris.
Der røres rundt med jævne mellemrum mens risen koger i 20 minutter og der spædes med væde undervejs hvis nødvendigt. Retten må ikke blive for tør. Efter 20 minutter slukkes for gryden og den står og trækker tildækket i 5 minutter før arroz’en serveres direkte fra gryden i dybe tallerkener.

Tilbehør:
Server med godt landbrød og et fad med sprød grøn salat, skiver af tomat, agurk, og salatløg.


Tips:
Denne ret kan også laves med fx kanin, fisk eller skaldyr, men grundopskriften for dem alle er den samme. Arroz retten skal ikke forveksles med en paella, den er ikke så tør som en paella og består normalt kun af en slags kød. Det er en kraftig ret, som mætter.

Husk at du er meget velkommen til selv at tilføje en god opskrift :)

Hvis du har en hjemmeside må du også gerne linke til http://opskrifter.positivt.dk
Du er også velkommen til at linke til de enkelte opskrifter :)

Ekstra info generelt om mad:

Øko-forbrugere er bare sundere

Undersøgelser fra Tyskland og England peger på, at økologiske forbrugere har en sunderere sammensætning af deres kost og samtidig færre udgifter til tobak og alkohol end andre.

"Inkarnerede økologiske forbrugere drikker måske mindre alkohol, mange ryger ikke, men dyrker til gengæld motion, og det at spise økologisk indgår som en del af deres generelt sundere livsstil", siger forskningsprofessor i forbrugeradfærd på Handelshøsjskolen i København, Suzanne Beckmann, der for tiden er ansat som strategisk planlægningsdirektør i reklamebureauet Saatchi & Saatchi.

Sundhed er netop den hyppigste årsag til at købe økologisk mad. "Vi ved jo, at hvis vi spiser konventionelle landbrugsprodukter, får vi helt sikkert tygget nogle pesticider, stråforkortere og andre vækstregulerende midler i os", siger læge dr. med Peter Marckmann.

Der blev i 1999 fundet stråforkortere i 64 ud af 77 danske kornprøver, og mens der sjældent er rester af sprøjtemidler på økologisk frugt og grønt, er der generelt rester af pesticider i omkring en tredjedel af prøverne af frugt og grønt, hyppigst i udenlandsk frugt og grønt. Men forskerne konkluderer, at mængderne er så små, at de er uskadelige.

Sundere eller ej, hvis vi føler os tryggere ved vores mad, kan det have betydning for vores helbred. Selv om eksperterne siger, at maden er ufarlig, så kan folk alligevel have en fornemmelse af, at det er kunstigt og forkert at have f.eks. tilsætningsstoffer i maden.

For økologiske produkter taler:

Økologiske planteprodukter - især bladgrøntsager - har et højere indhold af tørstof og har tendens til et højere indhold af C-vitamin og et lavere af nitrat.

Økologiske fødevarer kan medvirke til en lavere forekomst af fødevareallergi, fordi de indeholder færre tilsætningsstoffer.

Der er færre antibiotika-resistente bakterier i økologiske slagtekyllinger og malkekvæg, viser upublicerede tal.
Kilde: Helsenyt.com
Billig køkkenmaskiner

 
 
Smart tøj
Lav din egen t-shirt
Design dit eget tøj
Lav din egen trøje
Design din egen hættetrøje
Lav dit eget undertøj


Lav dine egne

Salg af smykker

Positivt.dk - Kontakt: admin(a)positivt.dk © Rolf R Hansen
Festmad eller Hverdagsmad - Brunch, Buffeter, Frokost, Madpakker, Forretter, Hovedretter, Dessert og meget mere :) Smørrebrød Pålæg Forretter Sushi Hovedretter Suppe Diverse Tilbehør Dressing - Dressinger Saucer Salater Varm Dessert Kold Dessert Grød og Vælling Natmad Varme Drikke Kolde drikke Brød boller og kiks Kager i form Kager Kage tilbehør Småkager Konditori Slik Chips / Snacks Syltning Grundopskrifter Diverse